Pesto sos deyince ilk olarak makarna aklımıza gelse de tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak veya tost, sandviç ve pizzalara sos olarak çok yakışıyor. Yapımı oldukça basit olduğu için evde denemeye değer tariflerden...
Malzemeler:
1 büyük demet taze fesleğen (reyhanla da yapılabilir)
75 gr parmesan peyniri (veya tulum peyniri gibi aroması kuvvetli bir peynir)
50 gr çam fıstığı ( kaju veya ceviz)
1/2 su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Tuz (peynir yeterince tuzlu ise gerek yok)
Yapılışı:
Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurutulur. Fıstıklar tavada çok az kavrulduktan sonra, tüm malzemelerle birlikte rondoya alınıp homojen hale getirilir.
Orijinal tarif: https://yemek.com/tarif/ev-yapimi-pesto-sos/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder