1 Nisan 2020 Çarşamba

3 Malzemeli Sufle Cheesecake > Japanese Cotton Cheesecake 🧀


                                     Fırından çıkardıktan sonra sönmesine engel olamıyorsunuz :(

Malzemeler:
3 yumurta
120 gr beyaz çikolata
120 gr krem peynir

Yapılışı:
Yumurta sarıları ve beyazı birbirinden ayrılır. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata içine krem peynir ve yumurta sarıları ilave edilir, birbirine yedirilir. Yumurtanın beyazı kar gibi olana kadar iyice çırpılır. Peynirli karışıma her seferinde çırpılmış yumurta beyazının 1/3'ü ilave edilerek, yavaşça karıştırılır. Bir fırın tepsisinin içi sıcak su ile doldurulur. Kalıba alınan cheesecake hamuru bu su dolu tepsiye oturtulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dk pişirildikten sonra, 160 derecede 15 dk daha pişirilir. Sonrasında fırın ısısı kapatılır, kapağı açılmadan 15 dk fırın içinde dinlendirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde veya buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılabilir. 


Orijinal tarif: https://www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder