2 Nisan 2020 Perşembe

Marshmallow yapımı 🍥




Malzemeler:
5 adet yaprak jelatin 
240 ml soğuk su 
450 gr şeker toz şeker 
1/4 çay kaşığı tuz
Aroma 
Gıda boyası 

Şekil vermek için:
1 su bardağı kadar pudra şekeri (yarı yarıya pirinç unu karıştırılmış da olabilir)

Yapılışı:
*Suyun yarısı ayrı bir kapta jelatine eklenir (jelatinin şişmesi için 10-15 dk kadar beklenmeli). 
*Suyun kalan diğer yarısı ve toz şekerin tamamı bir tencereye alınır. Şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak ısıtılır. 
*Şekerin tamamı eridiğinde içine jelatin-su eklenir ve hiç karıştırmadan kaynayana kadar ısıtılır (Kaynadığında köpük köpük olup kabarır, bu aşamada ocağın altı kapatılır). 
*Bir çırpma kabına alınan karışıma tuz, aroma ve gıda boyası eklenir (Aromanın miktarı markasına göre değişebilir, aroma kullanılan her şeyin tadını kontrol ederek azar azar eklemekte fayda var. Gıda boyası toz veya jel olanlardan kullanılabilir, karışımın rengi videodaki gibi olana kadar eklenebilir. Çırptıktan sonra renk fazlasıyla açılıyor).    
*5 dk kadar soğuduktan sonra, mikserle önce birkaç dakika yavaş devirde çırpılır, sonra hızlı devirde çırpmaya devam edilir. 
*Hacmi yaklaşık iki katına çıkıp akışkanlığı azaldığında kıvamı olmuş demektir. Çırpma işlemi yaklaşık 15-20 dk sürüyor, başlangıçta şerbet gibi akışkan olan karışım, çırpma sonunda krema kıvamında oluyor.   
*Şekil vermek için tercihen kare/dikdörtgen bir kabın içine yağlı kağıt koyulur, yağlı kağıt üzerine bolca pudra şekeri serpilir ve çırpılan karışım dökülür. 
*3-4 saat oda ısısında bekletildikten sonra üstüne bir miktar pudra şekeri serpilir. Küçük kareler halinde kesilir. Kesilen parçalar birbirine yapışmaması için pudra şekerine bulanır. Hava almayacak bir kapta muhafaza edilir. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder