2 Nisan 2020 Perşembe

Doğal Lacivert Kek 💙




Püre koymadan sadece haşlama suyu ile yaptığım tarifte pek beğenmediğim yeşilimsi mavi renk oluştu 

Malzemeler: 
2 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ (2 yemek kaşığı kadarı tereyağ)
1orta mor (siyah) havuç  
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
Tercihen 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şurubu  
2 su bardağı un

Yapılışı: 
1 orta boy mor havuç küçük küçük doğranıp 3/4 su bardağı su ile haşlanır. Suyu ile birlikte rondodan geçirilir. Yumurta ve şeker çırpılarak beyazlatılır. Yağ, havuç püresi, un, kabartma tozu, karbonat eklenip spatulayla karıştırılır. Hamurun rengi mavi olmaz ise çay kaşığının ucu ile biraz daha karbonat ilave edilebilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında  30 - 40 dk  pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder