1 Nisan 2020 Çarşamba

Hollandez Sos



Malzemeler:
50 gr tereyağ
2 yumurta sarısı
1/2 yemek kaşığı limon suyu 
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber

Yapılışı:
Bir tavada tereyağ eritilir, üzerindeki köpükler temizlenir, ılık halde kullanıma hazır bekletilir. Yumurta sarıları ve limon suyu bir kaba alınır. Sıcak su dolu başka bir kabın üzerine alınarak benmari usulü sürekli karıştırılarak krema kıvamına getirilir (Sıcaklık çok arttığında kap kısa süre bir kenara alınarak karıştırmaya devam edilebilir). Krema haline gelen yumurtaların içine eritilmiş tereyağ çok incecik akıtılarak eklenir, bu esnada karıştırmaya devam edilir, tüm yağı eklediğimizde sosumuz hazır demektir. Tuz ve arzu edilen baharatlar eklenir. İçindeki yumurtadan dolayı oda ısısında çabuk bozulacağı için hazırlandıktan sonra çok bekletmeden kullanmak gerekiyor. 


Orijinal tarif: https://www.youtube.com/watch?v=7n156VF4Rl8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder