Daha önce elma, ahududu, incir ve kirazlı versiyonlarını yaptığım bir kekti. Havuçlar sotelendiği için tadı ev cezeryesini andırıyor. Evdekiler pek beğenmedi ama bence fena değildi.
1 yumurta
1/3 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 turtam krem tartar
Sosu:
Rendelenmiş 1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı şeker
Üstü için:
1/2 çay bardağı ceviz
Tarçın
1/2 çay bardağı ceviz
Tarçın
Yapılışı:
Yumurtanın beyazı, şeker ve krem tartar ile beyazlayıncaya kadar çırpılır. Kalan malzemeler eklenir, spatula ile yavaşça karıştırılır. Hazırlanan hamur yağlanmış şeker serpilmiş kek kalıbına dökülür. Rendelenmiş havuç şekerle birlikte sotelenir, Kalıba alınan kek hamurunun üzerine havuçlu sos yerleştirilir. Üzeri ceviz ve tarçın ile süslenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder