1 Nisan 2020 Çarşamba

Fermente Vişne Reçeli 🍒


Tarif her yaptığına hayran olduğum "dokuzuncu bulut" bloğuna ait.. Süzme peynirle kızarmış ekmek üzerine müthiş yakışıyor. 

Malzemeler: 
2,5 su bardağı dondurulmuş vişne
1 su bardağından 1 parmak eksik bal
1/2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağından bir parmak eksik peynir altı suyu (süt limon suyu veya sirke ile kesildikten sonra kalan sıvı kısım)

Yapılışı: 
Dondurulmuş vişneler tercihen blender ile püre haline getirilir. Bal ve tuz eklenerek 4-5 dk pişirilir. Oda sıcaklığına geldikten sonra karışıma peynir altı suyunu eklenir ve karıştırılır. Steril edilmiş kavanoza aktarın ve kapağını sıkıca kapatılır.  Oda sıcaklığında yaklaşık 1 gün bekletilir. Ara sıra kavanozun kapağını açılarak oluşan gaz çıkartılabilir. Bekleme süresinin sonunda buzdolabında saklanır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder