8 Ocak 2016 Cuma

Zeytin Ezmeli Ekmek


Malzemeler:
200ml su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
2-3 adet minik doğranmış kuru domates (sıcak suda ıslatıp)
Maya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tane kişniş
1 çay bardağı ceviz içi veya ayçekirdeği içi


Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir güzel yoğuruyoruz yumuşacık ele yapışacak bir hamur olacak, sonra kabın ağzını kapatıp gerekirse bir örtü ile sarıp ılık bir yerde kabarması için 1-2 saat bekletiyoruz. Hamurun mayası gelince pişireceğimiz kabı bolca unlayıp hamuru içine boca ediyoruz ve etrafını da iyice unluyoruz ki kaba yapışmasın. İstersek biraz yağlayabiliriz de fakat ekmeğe farklı bir koku veriyor. Hamuru unlayıp şekil verdikten sonra yarım saat kadar daha mayalandırıyoruz. Yaklaşık 180 derece fırında 40dk kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder