Cafe Fernando ' da gördüğümden beri lavantalı bir sütlü tatlı yapmak istemiştim ve sonuç düşündüğümden daha güzel oldu :)
Malzemeler:
3 tatlı kaşığı pirinç unu
400 ml süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kuru lavanta
1 çorba kaşığı tereyağ
Limon kabuğu ve portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Süt, pirinç unu ve yumurta iyice karıştırılır ve ocağa alınır. Kaynayınca şeker, çay kaşığının ucu ile limon kabuğu ve portakal kabuğu rendesi eklenir; biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır ve lavanta eklenir. Ben lavantayı süzgeç içinde koydum, biraz karıştırıp geri aldım muhallebinin içinden. Lavantayı aldıktan sonra tereyağ eklenir, mikser ile çırpılıp kaselere koyulur. Üzeri süslenerek servis edilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder