11 Ocak 2016 Pazartesi

Muzlu Kek > Banana Bread



Malzemeler:
200 gr toz şeker
100 gr yumuşatılmış tereyağ
2 yumurta
2 adet olgun muz
2 yemek kaşığı yoğurt
180 gr un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
100 gr dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Tereyağ ve şeker mikserle krema haline getirilir. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir. Ezilen muzlar ve kalan malzemeler eklenip spatula ile karıştırılır. 180 derece fırında 45 dakika pişirilir. Ben genelde soğuk fırına koyup pişiririm kekleri, geçmişte önceden ısıtılmış fırında pişirmeye çalıştığım için çöpe giden kek denemelerim vardı maalesef (T-T) Bu keki fırına koymadan 5 dakika önce sadece alt kısmını açtım, yaklaşık 35 dakika sonra hem altını hem üstünü açtım. Bu arada ben muffin kabında pişirdiğim için daha çabuk pişti kekler.  

Orijinal tarifte esmer şeker vardı, ben beyaz şeker kullandım, muzlar da biraz küçükçe idi yoğurt ekledim.  Orijinal tarif için tıktık.. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder