İnstagram ' da gördüğüm bir tariften esinlendim. Orijinal tarif için tıktık.. Ayrıca Alman keki > Sandkuchen > German Sand Cake olarak internette arayabilirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
200 gr eritilmiş tereyağı (ılık)
200 gr eritilmiş tereyağı (ılık)
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı un (tepeleme)
8 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Donmuş frambuaz
1 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı un (tepeleme)
8 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Donmuş frambuaz
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. İçine eritilmiş tereyağı ve süt eklenir biraz daha karıştırılır. Sonra un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu eklenip yavaş devirde karıştırılır. Hazırlanan karışım muffin kaplarına koyulur ve üzerlerine birer frambuaz yerleştirilir. 170 dereceye ayarlanan soğuk fırında 20-25 dakika pişirilir.
Kek kabarınca frambuaz kekin ortasında kalıyor ve reçel gibi eriyor, tadı da mantar kurabiyesine benziyor ve ağızda kum gibi dağılıyor. Ben mantar kurabiyesi gibi nişastalı kurabiyeleri çok sevdiğim için bu keki de çok beğendim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder