Çok uzun zaman önce annem bahsetmişti, anneannesi kuru meyvelerle yemek yapıyormuş. O zamandan beri ara ara aklıma gelir ama bir türlü yapamamıştım. Bir kaç tarif buldum, içinde kuru erik ya da kayısı vardı, sonra ayvalı bir kaç tarif de buldum. Anladığım kadarıyla eskiler ellerinde ne varsa neyi yakıştırıyorlarsa yemeğe ekliyormuş. Ben bulduğum tarifi elimdeki malzemeye göre değiştirdim. İlk lokmayı aldığımda tadı iyi mi kötü mü karar verememiştim, sonrasında ağzımda kalan tat çok hoştu. Bundan sonra ara ara pişireceğim bir yemek olacak..
Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 ayva
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç badem
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Kızgın tavada tereyağ ile sotelenen et, suyunu biraz çektikten sonra doğranmış soğanlar ilave edilir. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Bir kasede biraz su, bal ve nar ekşisi karıştırılır; ete ilave edilir. Küp küp doğranan ayvalar, zeytinyağı, badem, tuz ve karabiber de eklenir ve ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder