21 Ocak 2018 Pazar

Elmalı Kek






Bu keki çok sevdiğim için bir kaç defa yaptım. Daha önce yaptığım elmalı kek tariflerine daha hafif bir alternatif olarak uyarlamıştım, yumuşacık ve yedikçe yenilesi bir kek çıktı ortaya. Son yaptığımda bir kısmı ahududu, bir kısmı incir, bir kısmı kiraz ve bir kısmı elmalı idi. En çok elma ve ahududunun yakıştığını düşünüyorum. 

Malzemeler:
1 yumurta
1/3 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 turtam krem tartar

Sosu:
İnce doğranmış 1 elma
1 yemek kaşığı şeker
Tarçın, karanfil, mahlep (birer tutam)
Tuz (bir tutam)

Diğer malzemeler:
2 olgun incir
7-8 adet kiraz
10- 12 adet ahududu

Yapılışı: 
Yumurtanın beyazı, şeker ve krem tartar ile beyazlayıncaya kadar çırpılır. Kalan malzemeler eklenir, spatula ile yavaşça karıştırılır. Hazırlanan hamur yağlanmış şeker serpilmiş kek kalıbına dökülür. İnce ince doğranmış elma şekerle birlikte sotelenir, baharatlar ve tuz eklenir. Kalıba alınan kek hamurunun üzerine elmalı sos, incir, kiraz ve ahuhudu ayrı ayrı yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder