Muhtemelen pinterestten bulduğum bir tarif idi, fakat orijinal kaynağı kapanmış olmalı hata veriyor. Tarifin orijinalinde çilek reçeli vardı, daha hafif olması adına sadece çilek kullandım. Lezzeti ve hafifliği ile tek başınıza bile tamamını bitirebilirsiniz. Daha sonra farklı meyvelerle de denemeyi düşünüyorum, şeftalinin ve muzun çok yakışacağını düşünüyorum. Portakal reçeli ve erik reçeli farklı bir hava verebilir. Limon reçeli veya limonlu kremalar ise cheesecake tadı verebilir, kek kısmı cheesecake tabanına göre daha hafif olduğu için bence hatta daha güzel olur.
Malzemeler:
3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
1/2 su bardağı süzme peynir
2 yemek kaşığı pudra şekeri
15-20 adet ezilmiş veya çok küçük doğranmış çilek
Yapılışı:
Yumurta sarıları ve şeker çırpılır, nişasta ve vanilya eklenir. Ayrı bir kapta yumurta beyazı iyice çırpılır. Yumurta sarılarına azar azar ilave edilip spatula ile karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye eşit ve çok kalın olmayacak şekilde dökülen hamurumuz önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Fırından çıkarılan hamur yağlı kağıttan çıkarılır, soğutulur. Süzme peynir ve pudra şekeri iyice karıştırılıp krema haline getirilir. Soğutulan kek üzerine önce krema sürülür, kremanın üzerine ezilmiş çilekler yayılır ve rulo şeklinde sarılır. Dilenirse üstü pudra şekeri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder