21 Ocak 2018 Pazar

Ahududulu Sufle




Malzemeler:
12 adet ahududu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı bal
1 tutam krem tartar

Yapılışı:
Yumurta beyazı, toz şeker ve krem tartar ile beyazlayıncaya kadar çırpılır. Yumurta sarısı ve kalan malzemeler ayrı bir kapta iyice karıştırılır; yumurta beyazı-şeker karışımına yavaş yavaş eklenir. Yağlanıp toz şeker serpilen sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak kadar doldurulur. Mikrodalgada maximum ayarında 1 dk veya önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişirilir. Piştikten sonra pudra şekeri ile süslenebilir, dondurma ile servis edilebilir.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder