Firmaların bulundukları ülkenin damak tadına uygun ürünleri pazara sürdüklerini göz önüne alırsak bir kısır döngü içerisinde oluyoruz. Ne biz farklı lezzetleri deniyoruz, ne firmalar farklı lezzetleri piyasaya sürmeye yanaşıyor. Geçmiş dönemlere ait lezzetleri de unutuyoruz aslında, kimse hatırlamasa hatırlatmasa silinecekler. Son yıllarda sosyal medyada yeme içme sektörü ivme kazandı, püf noktaları kendine saklamayan yenilikçi kişiler sayesinde insanlar farklı lezzet ve tariflere açık olmaya başladı. Özellikle yabancı blogları takip ederek farklı tarifler bulmak mümkün tabi ama bazen aramak için önce ne aradığını bilmek gerekir ve sabırla bir sürü tarife bakmak gerekir. Her yerde farklı ölçü ve malzemelerde verilen tarifleri tek tek okumak bile daha tarifi yapmadan yoruyor insanı. Çocukluğumdan beri yeni tariflere açık bir insandım, annem ve ben yenilikçi, kardeşim ve babam gelenekselci idi konu yemek olunca. Uzun zamandır da Pinterest-instagram-bloglar üçgeninde farklı tarifler araştırıyorum hepsini deneyecek kendime uyarlayacak zamanım olmuyor tabi ki ama bu arayışlar damak zevkimin gelişmesine yardımcı oluyor.
Beyaz çikolata her zaman sevdiğim ve kimsenin çikolatadan saymadığı bir çikolata çeşidi idi. Kahve Dünyası'nın vişneli drajesi vardı ve vişnenin beyaz çikolata ile kaplandığını umarak almıştım, bitter çikolatalı çıktı. Tadım firmasının kurutulmuş vişnesi olduğunu görmüştüm, çekirdeksiz olduğunu yeni farkettim, beyaz çikolata ile kaplamaya karar verdim. Tam aynı zamanda yeşillimon.com'dan kumkuat siparişi vermiştim ve yanında portakal ve yeşil limonları da hediye olarak göndermişlerdi. Buzdolabında geçen yıldan yana yakıla arayıp bulduğum kuru çilek de vardı. Şu an herşeye ulaşmak oldukça kolay ama bir kaç yıl önce bile bazı şeyleri bulmak imkan dahilinde değildi. Aradığım bir sürü yerde çilek kurusu, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi bulamamıştım. Vişne kurusu, çilek kurusu, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesi ile beyaz çikolatayı birleştirerek kendi çikolatamı yapmaya karar verdim böylece. Benim ve deneyenlerin en beğendiği limonlu beyaz çikolata oldu. Sonraki hedefim portakal kabuğu ile sütlü çikolatayı birleştirmek olacak. Bitter çikolatanın şekeri daha az hissedildiği için firmalar meyveli drajelerde tercih ediyor sanırım ama sütlü çikolatayla da çok güzel olur neden ön yargı yaptınız firmalar :( Ara ara beyaz çikolatalı ahududulu, çilekli vb drajelere denk geldiğim oluyor ama yapay aroması fazla olanlar bir kaç taneden sonra bayıyor ya da her zaman bulabildiğiniz bir ürün olmuyor. En iyisi mümkün oldukça evde yapmaya çalışmak..
Malzemeler:
80 gr beyaz çikolata
1 adet limon (tercihen yeşil)
Yapılışı:
Benmari usulü eritilen beyaz çikolata içine limonun tamamının kabuğu rendelenir, karıştırılır, silikon kalıba dökerek şekil verilir. Kalıptan çıkarılınca tek tek paketlenir.
Ben kare silikon bir kaba koydum biraz soğuyunca çıkarıp küp küp kestim. Çikolata için üretilen özel silikon veya plastik kalıplarda da şekil verilebilir. Limon kabuğu ile karıştırınca daha çabuk eriyen bir çikolata elde edildiği için tek tek paketlenirse daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder