14 Temmuz 2015 Salı

Portakallı Damla Çikolatalı Kek



Yaklaşık 3-4 ay önce iki tane kek denemem olmuştu artık un mu az geldi yoksa sıcak fırına mı verdiğimden bilinmez ıslak ıslak bir şey oldu.. Sonuç olarak kek yapmaya küstüm ben :D Ankara ' ya gittiğimde kardeşime kek siparişi verir oldum. Son gittiğimde hele bi söyle bakalım sen nasıl yapıyorsun kekleri, bir tarif ver dedim, aman Allah ' ım göz kararı yapıyormuş !! Neyse biraz zorlama ile ölçüye döktü. İstanbul ' a döndüğümde bir gün artık keklerle barışmanın zamanı geldi dedim, çünkü hazır kek sevmiyorum, çünkü Ramazan ' dayız ve çünkü canım acayip kek çekti ;(( 

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Damla çikolata

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5-10 dakika mikserle çırpıyoruz. Yağ, süt, portakal kabuğu rendesini ekliyoruz, karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip mikseri çalıştırmadan karıştırıyoruz. Damla çikolatayı biraz una buluyoruz ve karışıma ekliyoruz, biraz daha karıştırıyoruz. (Biraz kıvamlı bir kek hamuru unu fazla koydum çikolatalar dibe çökmesin diye) Yağlanmış unlanmış kalıba hamuru döküp soğuk fırına koyuyoruz, 170 dereceye ayarlayıp alt kısmını açıyoruz, yaklaşık yarım saat sonra kek iyice kabarmış pişmiş oluyor, kürdanla pişmiş mi diye kontrol edip, pişmişse fırının altını kapatıp üstünü açıyoruz, yaklaşık 5-10 dakika daha pişirip fırını kapatıyoruz.
Sonuç çok güzeldi , tarifin miktarlarını gene ben ayarladım ve yumuşacık çılgınca kabarmış bir kek oldu.. Artık keklerle barıştım sanırım.. Fotoğrafta görülen parçayı da blog için zor kurtardım kendimden :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder