Krema tarifleri araştırırken karşılaştım kendisi ile, tiramisu vb tatlılarda kullanılırmış. Türkiye ' de bir kaç yerde bulunan bir peynir, fazla bilen de yok; yerine labne peynir kullanılıyor tariflerde.. Elimde bi kaç yemekte kullanmama rağmen bir türlü bitiremediğim krema vardı, alt tarafı bir kutu ama bitmedi gitti :) Ben de denemeye karar verdim, labne gibi hafif bir tadı var ama daha yağlı daha ekşi, süzülmesi de lordan daha zor fakat denemeye değer..
Malzemeler:
1 kutu krema
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Kremayı benmari usulü ısıtıp eritiyoruz, içine limon suyunu ekleyip ısıtmaya devam ediyoruz, kıvamı koyulaşıp biraz sararınca ocaktan alıyoruz. Sonra üzerine kağıt havlu koyup bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Ertesi gün suyunu tercihen bez bir torba ile süzüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder