İftara gittiğim arkadaşımın annesinden öğrendim tarifi ve hemen denedim.. Reyhan kullanılması ilgimi çekti sanırım.
Malzemeler:
10-15 adet kabak (ince ve küçük)
500 gr kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
Üzeri için:
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
2 tatlı kaşığı pul biber
Tereyağ
Yapılışı:
Kabakları ince halkalar halinde doğrayıp içini boşaltıyoruz. Kıyma, bulgur ve rendelenmiş soğanı biraz su ekleyerek yoğuruyoruz. Reyhan ve tuzunu da ekleyip kabaklara dolduruyoruz. Tencereye dizip, üzerine sıcak su ve tuz ekleyip 15-20 dakika pişiriyoruz. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırıyoruz, tabağa aldığımız kabakların üzerine döküyoruz. Pul biberi de tereyağında kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder