Aslında yıllar önce bir yerde yemiştim ve hiç beğenmedim. Sonra başka bir yerde tekrar yedim çok beğendim.. Ee o zaman evde de denemeliydim. Lakin lazanya evin yakınındaki hiç bir markette yoktu. Ancak büyük marketlerde bulabiliyorsunuz. Bu arada lazanya yaprağını evde hamur ile kendi yapanlar da var. Normalde internetten 10-15 tarif okurum. Ya aklıma en yatanı yaparım ya da tarifleri karıştırıp kendimce bir şeyler yaparım. Bu sefer kutu üzerindeki tarif ile yaptım.
Malzemeler:
Bolonez sos için:
400 gr kıyma
40 gr soğan
100 gr havuç
40 gr kıyılmış kereviz
30 gr domates püresi
40 ml su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
80 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 defne yaprağı
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
900ml süt
50 gr tereyağ
50 gr un
Muskat cevizi
Tuz
Yapılışı:
Bir tavada yağ kızdırılır. Soğan, kereviz, havuç ve kıyma sotelenir. Domates püresi, su, tuz, karabiber eklenip 20 dakika pişirilir. Geniş bir sos tavasında tereyağ eritilir, un ve kaynamış süt eklenir hızlı hızlı karıştırılır, muskat cevizi ve tuz eklenir.
Fırına dayanıklı bir kap yağlanır. Bir kepçe başemal sos, üzerine bir kepçe bolonez sos ve en son lazanya yaprağı koyulur. Bu işleme toplam 5 kat olana kadar devam edilir. En son lazanya yaprağının üzerine kalan başemal sos ve bolonez sos koyulur. (Lazanya yapraklarının her tarafı sos ile kaplanmış olacak) Her katın arasına parmesan peyniri koyulur. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder