Malzemeler:
1 kabak
2-3 tane arpacık soğan
1 dal taze soğan
1-2 dal dereotu
1 yumurta
2 -3 çorba kaşığı un (istenirse biraz da mısır unu)
Çay kaşığının ucu ile karbonat
Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kabaklar ve soğan kabaca doğranır ve tüm malzemeler blendardan geçirilir. Yapışmaz tavada istenirse biraz yağ koyularak omlet gibi arkalı önlü pişirilir.
Ben ters çevirirken acele ettim, mısır unu da fazla olmuş parçalandı sonra sahanda yumurta gibi karıştırıp iyice bozdum şeklini O.o Lezzet olarak hem mücverle yarışır hem de fazla yağlı olmadığı için yaz akşamları için hafif bir seçenek olabilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder