Malzemeler:
Hamuru:
4,5 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta (yerine un olur nişastayı ben eklemiştim tarife)
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt (olmasa da olur)
Kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr margarin
İçi:
4-5 orta boy elma (rendelenmiş)
Tarçın
Karanfil
İstenirse 1/2 su bardağı fındık ya da ceviz
1,5 su bardağı toz şeker (elmalar çok tatlı ise azaltılabilir)
Yapılışı:
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuruyoruz. Sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. O sırada elmaları, şekeri, tarçın ve karanfili bir tavaya alıp pişiriyoruz, suyunu iyice çeksin hatta biraz karamelize olsun. Buzdolabından çıkardığımız hamuru elimizle minik yuvarlaklar halinde açıp içine elmalı harçtan koyuyoruz, buradaki püf noktası kapatması zor olacak ama elmaları koyarken pintilik yapmayın efendim, bazen pastaneden alıyoruz kocaman hamura fındık kadar iç elbette ki lezzetli olmaz :) Yağlı kağıda dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler biraz ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder