30 Ağustos 2015 Pazar

Lavantalı Hindistan Cevizli Limonata



Malzemeler:
1 limon
1 dolu çay kaşığı lavanta
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Hindistan cevizi şurubu

Yapılışı:
Lavantayı sıcak suda demliyoruz o sırada limonun kabuklarını rendeleyip toz şeker ile elimizde ovuyoruz. Sonra limonun suyunu da üzerine ekliyoruz. Limonlu karışımı ve  demlenmiş lavantayı karıştırıyoruz ve süzüyoruz. Hindistan cevizi şurubunu ilave ediyoruz (yoksa lavantayı demlerken içine 1-2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ekleyebiliriz). Limonata hazır artık. Buzdolabında biraz dinlendirip içebiliriz..

Tarifi bir yemek programında izlemiştim, hindistan cevizi yoktu içinde, tadına bakıp bana biraz acı gelince pinterest'  te gördüğüm tarif aklıma geldi,  hindistan cevizinin tatlı aroması lavanta ve limonun acılığını kırıyor ve daha dengeli bir aroma sağlıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder