Malzemeler:
200ml su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı coffee mate
Maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı mısır unu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir güzel yoğuruyoruz yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olacak, sonra kabın ağzını kapatıp gerekirse bir örtü ile sarıp ılık bir yerde kabarması için 1-2 saat bekletiyoruz. Hamurun mayası gelince pişireceğimiz kabı bolca unlayıp hamuru içine boca ediyoruz ve etrafını da iyice unluyoruz ki kaba yapışmasın. İstersek biraz yağlayabiliriz de fakat ekmeğe farklı bir koku veriyor. Hamuru unlayıp şekil verdikten sonra yarım saat kadar daha mayalandırıyoruz. Yaklaşık 180 derece fırında 40dk kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder