3 Ocak 2015 Cumartesi

1 tarif 2 lezzet ^_^ UN KURABİYESİ



Susuz yağı soğutma çabaları


1. Margarin eritilerek yapılan un kurabiyesi





2. Margarin eritmeden yapılan un kurabiyesi



Tarifi internetten buldum fakat maalesef nerden buldum hatırlamıyorum. Ben iki şekilde denedim tarifi.

Birinde susuz yağ ile yaptım. Dışı yumuşak içi sert bi kurabiye oldu, iddia edildiği gibi de pastanedeki un kurabiyelerine benzedi.

Diğerinde margarini olduğu gibi kullandım, daha geç pişti, diğeri kadar ağızda dağılan kurabiyeler olmadı ama gene de güzel oldu. Bir sürü aynı kurabiyeden olmasın diye hamurun yarısına bonibon, yarısına portakal kabuğu rendesi koydum. O yüzden görüntüler farklı da olsa aslında aynı hamurdan yapıldılar.


Malzemeler:
250 gr margarin / tereyağ/ susuz yağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5-5 su bardağı un

Yapılışı:

Tüm malzemeler bir kaba alınarak yoğurulur, şekil verilirip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dk pişirilir.

Susuz yağ yapılışı: Margarini / tereyağını çok kısık ateşte eritiyoruz. Yağ eriyince bulanık bir görüntü çıkıyor ortaya, yavaş yavaş karıştırıp arada üzerinde biriken köpükleri alarak ısıtmaya devam ediyoruz. Bir süre sonra yağ berrak bir görünüme kavuşacak. Bundan sonra daha fazla ısıtmadan yağı soğumaya alıyoruz, amacımız yağı yakmak değil, sadece suyunu buharlaştırmak. Benim vaktim yoktu, önce soğuk su dolu bir kapta sonra da biraz buzdolabında bekleterek hızlıca soğuttum.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder