Pamelo tadı greyfurtla portakal arasında olan kocaman armut şeklinde bir meyve, greyfurt gibi acı değil o yüzden yerken yüzünüz garip şekiller almıyor :) Baya kalın kabuğu var hatta bazı marketlerde atıştırmalık olarak kabuğunun kurusu satılıyor. Markette görünce denemek için tazesini aldım, kabuklarının da reçelini yaptım. Reçelin aroması çok keskin değildi bence, kabukların beyaz kısmını çok temizlemediğim için de baya fazla oldu, en iyisi kek yapayım da bitsin dedim. Yumuşacık bir kek oldu, ama tadı limonlu kek gibiydi. Ha limon reçeli ha pamelo reçeli fark etmiyormuş kekte O.o
Malzemeler:
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı margarin (erimiş)
1/2 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı reçel (blendardan geçirilmiş)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Erimiş margarin, sıvıyağ, reçel ve toz şeker iyice çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır. Un ve kabartma tozu da eklenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder