20 Haziran 2016 Pazartesi

Çilekli Yaz Keki




Ben çocukken annem kek olarak genelde pandispanya keki dediği yağsız, sütsüz ve yoğurtsuz bir kek yapardı. Şekeri biraz fazla kaçırınca üstünde sert bir tabak oluşur, yerken dişinize yapışır gibi olurdu :) Bu kek tam da öyle.. o sert kıtır kıtır tabaka ve çileklerin zıt yumuşaklığı tam da istenen şeymiş. Orijinal tarif için tıktık.. Ben bi kaç uyarlama daha bulmuştum yumurta sayısını düşürdüm o yüzden.

Malzemeler:
2 yumurta
200 gr toz şeker
120 gr un
1 kase çilek
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket krema ( istenirse fırından çıkınca üstüne)

Yapılışı:
Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu da eklenip karıştırılıp unlanmış tepsiye alınır. Hamurun en üstüne çilekler ortadan ikiye kesilerek dizilir. 170 derece fırında 30 dk kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder