17 Haziran 2016 Cuma

Köz Patlıcanlı Pizza






Pizza deyince benim aklıma nedense ilk önce sucuk salam gelir, bu pizzada et ve et ürünleri yok ama çokkk lezzetli.. Zaten bir tarife sarımsak girdimi lezzetli olmaması düşünülemez bence. İş yerinde birden közlenmiş patlıcanlı pizza yapıcam diye bir çıkış yaptım; ya çok acıkmıştım ya da patlıcan yemeyi çok özledim bilemiyorum ama iyi ki denemişim diyorum.

Malzemeler:
Hamur için:
2 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
2,5-3 su bardağı un

Harcı için:
2 adet közlenmiş patlıcan
1 kırmızı biber
1 acı yeşil biber
2-3 diş sarımsak
4-5 adet zeytin
2-3 adet kuru domates (sıcak suda beklemiş)
100 gr beyaz peynir

Sosu için:
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı acı sos ya da barbekü sos
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen

Üstü için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı:
Maya ve şeker küçük bir kapta kabartılır, sonra tüm hamur malzemeleri bir araya getirilerek yoğurulur, 45 dk- 1saat mayalanması beklenir. Harç malzemelerinin tamamı küçük küçük doğranır. Sos malzemelerinin hepsi karıştırılır. Mayalanan hamur mümkün olduğunca eşit kalınlıkta açılır ve tercihen yağlı kağıt üzerinde tepsiye alınır. Sosu sürülür, harç malzemeleri üzerine yayılır. 20-25 dk önceden ısırtılmış 180 derece fırında pişirilir, fırından çıkarmaya yakın kaşar rendesi üzerine serpilir. erimesi için 1-2 dk daha fırında bekletilir.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder