22 Haziran 2016 Çarşamba

Kabaklı Lazanya




Malzemeler:
250 gr lazanya yaprağı
Harç için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kabak
2 küçük havuç
Tuz

Beşamel sos için:
500 ml süt
75 gr tereyağ
40 gr un
Tuz, karabiber, muskat

Üstü için:
1 su bardağı rende kaşar veya parmesan peyniri
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane kişniş
1 çay kaşığı kuru fesleğen

Yapılışı:
Rendelenmiş kabak ve havuçlar zeytinyağı ile sotelenir. Tuzu eklenir. Beşamel sos için un ve tereyağ kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve sürekli karıştırılır. Kıvam alınca tuz, karabiber ve muskat eklenir. Eğer önceden suda haşlanan lazanya yaprağı kullanılacaksa sos biraz daha kıvamlı olmalı, haşlanmayan lazanya yaprağı kullanılacaksa biraz daha sıvı olabilir. Lazanya yaprağı haşlanacaksa paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanır.  Isıya dayanıklı bir kaba biraz sıvıyağ koyulur, üzerine biraz beşamel sos ve sonrasında lazanya yaprağı koyulur. Sonrasında beşamel sos, kabaklı harç, lazanya yaprağı sırasıyla devam edilir. Son yaprağın üzerine beşamel sos, ezilmiş sarımsak, tane kişniş ve peynir koyulur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder