Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Marmelatı için:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 adet karanfil
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsi bir kaba alınarak yoğurulur. Tart kalıbına yerleştirilir. Üzerinde delikler açılır ve üzeri hafif kızarana kadar fırınlanır. O sırada elmalar rendelenir, şeker eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Altını kapatınca baharatlar eklenir. Marmelat hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder