6 Şubat 2016 Cumartesi

Krem Peynirli Nane Şekeri > Cream Cheese Mint



Tarifi pinterest te buldum. Yurtdışında evlilik törenlerinde misafirlere ikram edilen bir şekermiş. Görüntüsünü beğendiğim için yapmak istemiştim fakat biraz elime yüzüme bulaştırdım gibi hissettim. Nane esansı yoktu, nane aromalı şeker ezdim, ekledim ama tam ezememişim ki krema pompası tıkandı sonra temizlemeye çalışırken her yere bulaştı. Pembe olan kısım menekşe aromalı, sarı olan kısım bergamot aromalı, yeşil olan kısım da nane aromalı.. Eskiden bayramlarda tadı pek güzel olmayan bekleyince sertleşen şekerler olurdu bana onları anımsattı.. Sanırım bir daha yapmam ya da içinde tereyağ olmayan ve ısıtılmayan bir tarif daha var onu da denerim sonra bu bahsi kapatırım :) Orijinal tarif için tıktık..

Malzemeler:
225 gr (8 oz) krem peynir
90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ 
3/4 çay kaşığı nane esansı ya da istenen başka aroma
900 gr ( 2 pound) pudra şekeri
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
Gıda boyası

Yapılışı:
Krem peynir ve tereyağ kısık ateşte tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak eritilir. Ocağın altı kapatılarak pudra şekerinin yarısı, vanilya özütü, aromalar ve gıda boyası eklenir, karıştırılır. Sonra kalan pudra şekeri de ilave edilir, tekrar karıştırılır. Krema pompası yardımıyla yağlı kağıt üzerine minik şekiller verilir. 1 saat dinlendirilen şekerler hava geçirmeyen bir kaba alınarak buzdolabında saklanır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder