6 Şubat 2016 Cumartesi

Balık Çorbası (♥.♥)


Malzemeler: 
1 adet orta boy istenen herhangi bir balık
1 adet soğan 
1 adet havuç 
1 adet patates
1/2 çay bardağı küp küp doğranmış kereviz (istenirse)
2-3 adet defne yaprağı
3-4 dal maydanoz
1 dal kereviz yaprağı
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema (istenirse)
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su

Yapılışı:
Balık, küp küp doğranmış soğan, havuç, patates, kereviz, defne yaprağı ve su bir tencereye alınıp haşlanır. Balık çıkartılıp derisi ayıklanır, eti minik parçalara ayrılıp tekrar tencereye alınır. İnce kıyılmış maydanoz ve kereviz sapı, limon suyunda ezilen un, krema, tuz ve karabiber eklenip bir taşım kaynatılır, altı kapatılır. Defne yaprağı çıkartılıp servis edilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder