6 Şubat 2016 Cumartesi

Krem Peynirli Kurabiye > Gooey Butter Cookies





Birbirine çok yakın koymuşum kurabiyeleri, sıcaktan yayılınca birleşip kek gibi olmuşlar (o.O) Ben de fırından çıkınca bıçakla dilimledim. Zaten dokusu da keki andırıyor, biraz yumuşak ve yapışkan bir kıvamı var. Bir daha yapar mıyım emin değilim, kek versiyonu da var galiba onu deneyeceğim daha sonra. Orijinal tarif için tıktık..

Malzemeler:
Kurabiye için:
115 gr (1/2 cup)yumuşamış tereyağ/margarin
225 gr (8 oz) krem peynir
1 yumurta
1/4 çay kaşığı vanilya özütü
1 kutu (430 gr ) hazır kek karışımı
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı pudra şekeri

315 gr (2 + 1/4 cup) un
300 gr (1 + 1/2 cup) toz şeker
3 + 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Tereyağ, krem peynir, vanilya özütü ve yumurta krem haline gelene kadar çırpılır. Kek karışımı ve damla çikolata eklenir, iyice karıştırılır. İstenirse hamura kolay şekil vermek için 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Ben bu aşamayı atladım. Bir kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp pudra şekerine bulanarak top şekline getirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dk pişirilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder