Bu tarifi nerden gördüm, esinlendim, ben mi uydurdum vs çok uzun zamandır yaptığım için hatırlayamıyorum. Karnabaharın yağda kızartmasına bayılsam da bazen kızartma ile uğraşmak istemiyorum. Fazla uğraştırmayan, yağ kokusundan uzak ve içindeki patates ile doyurucu bir seçecek olarak bu yemeği yapıyorum, hatta salata da diyebiliriz bence buna ;)
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kuru nane
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
Az kıyma ( istenirse)
2-3 dal maydanoz
Yapılışı:
Karnabahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tuzlu suda haşlanır. Suları iyice süzülüp küp küp doğranır. Bir tavada kıyma kavrulur, tereyağ ve salça koyulup biraz daha kavrulur. Nane ve karabiber eklenip altı kapatılır. Tabağa alınan karnabahar ve patatesin üzerine yoğurt gezdirilir, üzerine kıymalı sos koyulup en son ince kıyılan maydanoz ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder