Yaparken oldu mu olmadı mı şimdi bu diye kaç kere düşündüm. Verilen un miktarını koydum elime zamk gibi yapışan bi hamur oldu. Fazladan bir bardak daha un koydum gene olmadı. Halbuki tarifi aldığım yerde incecik bisküvi fotosu vardı :( telefonuma kaydetmişim, nasıl yaptılarsa artık diye düşündüm durdum..Neyse hamurdan umudumu kesip gelişi güzel minik yuvarlaklar yapıp ilk iki partiyi pişirdim. Birazının üstüne tarçın pudra şekeri karışımı serptim. Zaten hamur öyle çok oldu ki 3 tepsi çıktı. Son kalan hamuru elime aldığımda iyice sertleştiğini gördüm, ben de bolca una bulayıp merdane ile açmayı becerdim, bu fotoğraflar o partiye ait, hatta içine biraz da lavanta kurusu koydum. Pinterest ' te limon lavanta uyumunun denendiği bir sürü tarif görünce herhalde çok güzel olmalı diye düşündüm. Herkesin beğeneceği bir uyum çıkmadı aslında ortaya, ben beğendim kardeşim ağzına bile sürmedi :)
Malzemeler:
2 su bardağı şeker
1,5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 adet limon suyu
4,5 su bardağı un
Tuz
Kabartma tozu
Yapılışı:
Şeker ve yumurta çırpılır, sıvı yağ ve limon suyu eklenip tekrar karıştırılır. Kalan kuru malzemeler eklenip yoğurulur. Biraz dinlendirilip şekil verilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dk kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder