3 Haziran 2018 Pazar

Lavantalı ve Limonlu Güllaç



Lavantanın süte yakıştığını daha önce Cafe Fernando bloğunda okumuştum, bir muhallebide denemiştim ve çok da beğenmiştim. Bu sefer güllacı lavantalı denedim, ev ahalisi beğense de aromasının biraz ağır geldiğini söyledi. Sütü hazırlarken babama tattırıp test etmiştim, sıcakken pek hissetmedi demek ki, az geliyor aroması demişti. Ben de bir kaşık daha lavanta ekledim. yani daha önce yaptığım muhallebiye göre bu sefer daha fazla lavanta koydum. Fakat tatlı soğuyunca aroma keskinleşti. 

Malzemeler:
5 Güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kuru lavanta (ben 3 kaşık koymuştum)

Süslemek için:
Limon kabuğu rendesi


Yapılışı:
Süt ve şekerin tamamı birlikte bir tencereye alınır, 1-2 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır. Kuru lavanta mümkünse bir süzgecin veya tülbentin içinde kaynamış süte eklenir, 5-10 dk bekledikten sonra sütten çıkartılır. Uygun büyüklükte cam bir kaba güllaç yaprakları teker teker koyulur, her yaprak koyulduğunda üzerine hazırlanan aromalı sütten biraz eklenir ve yaprağın yumuşaması sağlanır. En son üzerine limon kabuğu rendesi koyulur. Buzdolabına alınan tatlı soğuduktan sonra afiyetle yenilebilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder