3 Haziran 2018 Pazar

Kakaolu Un Kurabiyesi


Malzemeler:
250 gr margarin / tereyağ/ susuz yağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un
2-3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
Tüm malzemeler bir kaba alınarak yoğurulur, şekil verilirip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dk pişirilir.

Susuz yağ yapılışı: Margarini / tereyağını çok kısık ateşte eritiyoruz. Yağ eriyince bulanık bir görüntü çıkıyor ortaya, yavaş yavaş karıştırıp arada üzerinde biriken köpükleri alarak ısıtmaya devam ediyoruz. Bir süre sonra yağ berrak bir görünüme kavuşacak. Bundan sonra daha fazla ısıtmadan yağı soğumaya alıyoruz, amacımız yağı yakmak değil, sadece suyunu buharlaştırmak.

Bu tarifte susuz yağ kullanıldığı taktirde pastanelerdeki gibi içi sert, dışı yumuşak ağızda dağılan kurabiyeler oluyor. Un kurabiyesi deyince benim aklıma öylesi geldiği için biraz vakit alsa da susuz yağ ile yapmayı tercih ediyorum. Hatta bu sefer yağı biraz fazla erittiğim için tereyağ tadı belirgin idi.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder