4 Şubat 2018 Pazar

Fermente Fin Limonatası > Sima > Finnish Fermented Lemonade 🍋





Pinterest tariflerinden biri daha. Orijinal tarif için tık tık.. Tadının limonata ile pek benzerliği yok, daha hafif ve  gazoz gibi gazlı bir içecek ama gazozun faydalı mikroorganizmalar içeren versiyonu..

Malzemeler:
14 su bardağı su
1 su bardagı esmer şeker (evde olmadığı için beyaz şeker kullandım)
1 su bardağı + 4 çay kaşığı toz şeker
2 limon
1/8 çay kaşığı toz maya
20 adet kuru üzüm

Yapılışı:
Suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz, içine esmer şeker ve toz şekerin 1 su bardaklık kısmını ekleyip iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz, şekerler eriyince altını kapatıp içine incecik doğranmış limonları ekliyoruz, oda sıcaklığına gelen karışımı süzüp mayayı ekliyoruz, 8-10 saat bekleme süresinden sonra 4 çay kaşığı toz şeker ve 20 adet kuru üzüm ilave ediyoruz. Steril kavanozlara (15 dk kadar su içinde kaynatılmış) koyup ağzını sıkıca kapatılıyoruz, üzümler üstte toplandığında içmeye hazır oluyor. Hazır olduğunda buzdolabına alınıp üzümler içinden çıkartılabilir. Buzdolabına koyduktan sonra kısa sürede tüketilmeyecekse bir kaç günde bir havasını almak gerekiyor.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder