29 Ekim 2015 Perşembe

Mikrodalga Fırında Islak Kek 2 >> Vişneli Kek



Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı vişne (püre haline getirilmiş)
2 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Süt, şeker, sıvıyağ,1/3 çay bardağı vişne çırpılır; bu karışımın 1 çay bardağı sos için ayrılır. Kalan karışıma yumurta, un, kabatma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış bir (mikrodalga fırına uygun) tepsiye dökülüp mikrodalga fırının maximum derecesinde 7-9 dakika pişirilir. Ayırdığımız karışıma kalan vişneler de eklenir; fırından çıkan kekin üstüne dökülür, biraz soğuması ve sosu içine çekmesi beklenir. İstenirse hindistan cevizi vb ile süslenir.

Bence kakaolu olan versiyon daha güzel idi, mikrodalga fırında piştiği için hafif unsu-çiğsi bir koku hissediliyor, kakao bu kokuyu bastırıyordu sanırım. Bir sonraki versiyonu kavrulmuş un ile denemeliyim demek oluyor bu ;) Ben kakaolu ve vişneli olan iki kek için de mikser kullanmadım; pişme süresi, yapılışının pratikliği ve oldukça hafif bir kek olması bakımından mutlaka denenmesi gereken bir tarif diyorum.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder