28 Eylül 2015 Pazartesi

Mikrodalga Fırında Islak Kek >> Kakaolu Kek >> bir Isparta çıkarması ;)




İstanbul ' da olmasam da mutfak deneylerine devam ;)  Tarif yengemden alınmış, annem tarafından çoook beğenilmiş, üstelik çayı demleyene kadar hazır oluyormuş.. Bi düşünün derim..

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Süt, şeker, sıvıyağ, kakao çırpılır; bu karışımın 1 çay bardağı sos için ayrılır. Kalan karışıma yumurta, un, kabatma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış bir (mikrodalga fırına uygun) tepsiye dökülüp mikrodalga fırının maximum derecesinde 7-9 dakika pişirilir. Fırından çıkan kekin üstüne ayırdığımız karışım dökülür biraz soğuyunca afiyetle yenirrr..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder