Aynı hamurdan farklı tatlarda iki ekmek yaptım bugün. Ekmek yaparken sadece baharatları değiştirerek değişik bir sürü tat elde etmek mümkün sadece hayal etmek yeterli :)
Malzemeler:
Hamur için:
300ml su
300ml su
2 su bardağı un
2 su bardağı çavdar unu
2 su bardağı çavdar unu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Diğer Malzemeler:
1 su bardağı haşhaş ezmesi
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Fesleğen
Diğer Malzemeler:
1 su bardağı haşhaş ezmesi
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Fesleğen
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir güzel yoğuruyoruz yumuşak ele yapışacak bir hamur olacak, sonra kabın ağzını kapatıp gerekirse bir örtü ile sarıp ılık bir yerde kabarması için 1 - 2 saat bekletiyoruz. Mayalanan hamuru ikiye bölüyoruz. Bir parçayı gelişigüzel oklava ile açıp haşhaş ezmesi sürüyoruz. Rulo haline getirip, una bulayıp kek kalıbına alıyoruz. Diğer yarısını una bulayıp başka bir kek kalıbına alıyoruz. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kekik ve fesleğen karışımını sürüyoruz. Yaklaşık yarım saat daha mayalandırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dk - 1 saat pişiriyoruz.
Tüm malzemeleri bir güzel yoğuruyoruz yumuşak ele yapışacak bir hamur olacak, sonra kabın ağzını kapatıp gerekirse bir örtü ile sarıp ılık bir yerde kabarması için 1 - 2 saat bekletiyoruz. Mayalanan hamuru ikiye bölüyoruz. Bir parçayı gelişigüzel oklava ile açıp haşhaş ezmesi sürüyoruz. Rulo haline getirip, una bulayıp kek kalıbına alıyoruz. Diğer yarısını una bulayıp başka bir kek kalıbına alıyoruz. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kekik ve fesleğen karışımını sürüyoruz. Yaklaşık yarım saat daha mayalandırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dk - 1 saat pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder